Taby Seaplane Club

Ny brygga anländer

I och med att en Cessna 185 ägare flyttat sin maskin från Kungshatt i Mälaren till Hägernäs har klubben berikats med fler aktiva medlemmar och ytterligare en 30 meter lång brygga. Den nya bryggan kommer att läggas på samma plats som nuvarande brygga som flyttas längre ut och vrids 90 grader. Bryggformationen blir då som ett T vilket medger fler tilläggningsmöjligheter beroende på vindriktning.

kungshatt        hagernas

Det krävdes starka maskiner för att lyfta upp det 2 ton tunga förankringsstenarna men båten Minitor hade kapaciteten. Minitor med Hans vid rodret tog sedan bryggan på släp genom Hammarby slussen och ut till Östersjön där Dag på båten Aton tog vid och drog den sista biten till Hägernäs. Tack Hans, Dag, Robert och Björn för bra insats.