Taby Seaplane Club

Ännu en säsong till ända

   

Den nakna träden står omkring ditt hus och släppa in himmel och luft utan ända, 
de nakna träden stiga ned till stranden och spegla sig i vattnet.
Än leker ett barn i höstens gråa rök och en flicka går med blommor i handen och vid himlaranden flyga vita silvervita fåglar upp.

 /Hösten, Edith Södergran 

 

Hösten har sin charm även om det känns lite trist att dagarna blir kortare och vädret lynnigare. Många är vi som nu packar ihop våra sommaraktiviteter; tar upp båten, stuvar undan trädgårdsmöbeln, låser sommarhuset eller som sjöflygklubben tar upp och konserverar flygmaskiner. Sista flygmaskinen lämnade Hägernäsviken samma dag som det första tunna istäcket la sig längts vattenbrynet. Sjöflyg är en sommaraktivitet och vore det inte så bedövligt illa ställt med flygfält i Stockholm hade vi nog satt på hjul och flugit hela vintern men tyvärr erbjuds inte längre pivatflyget den möjligheten i Stockholmsregionen. Den “lilla röda” Eurocuben har likt flyttfåglarna tagit sig ända ner till Spanska solkusten där den övervintrar under behagliga former.

Klubbens medlemmar jobbade hårt i våras för att färdigställa den nya och säkrare tankanläggningen. Efter besiktning och godkännande av samtliga instanser togs den i drift lagom tills första flygplanet landade. Idag 6 månader senare kan vi konstatera att den fungerat perfekt. Tack Hjelmco Oil för bränsle och goda råd. Klubbhuset är även det officiellt färdigställ och projektet avslutat. Men som alla nybyggen saknas det kanske en och annan list eller lite målarfärg i något hörn. Det får vi sysselsätta oss med i vinter. Bryggan har försetts med blå skyddsdukar som döljer gummidäcken och minskar slitaget mot flottörer.

Nu under lågsäongen finns goda möjligheter för kringboende att hyra klubbstugan för möten, barnkalas eller andra sociala aktiviteter. Kontakta oss via epost vid frågor.