Taby Seaplane Club

DC-3an Daisy

fa1e02057b-galleri-2013-Nyheter-Daisy_Bromma_2010_Hans_GrobyDC-3:an Daisy är en verklig Veteran. Flygplanet har deltagit i andra världskriget, hjälpt till att bygga upp inrikesflyget åt SAS, tjänat väl i Linjeflyg, Försvaret samt därefter hos Flygande Veteraner där den opererat från Bromma i många år. Flygplanet DC-3 har opererat från Bromma sedan 1937.

Men nu är det slut. Efter 30 års närvaro på flygplatsen är det nu dags för Flygande Veteraner att avveckla sin verksamhet på Bromma. Skälet stavas Swedavia och Malmö Aviation som tydligen inte anser att en DC-3 passar in i deras bild  av nya Bromma Flygplats. Vad som kommer hända med föreningen Flygande Veteraner eller Daisy är för närvarande oklart. En tillfällig uppställningsplats är Västerås där allmänflyget är välkommet. Värt att poängtera att den flygplatsen inte ägs av Swedavia, och tur är väl det.

Mer om Flygande veteraner och Daisy finns här.