Taby Seaplane Club

Var tar dom vägen efter sommaren?

Även om sommaren håller sig kvar med fina och varma dagar i September kommer dagen för upptagning av flygplanen vid Hägernäs allt närmare. För en del inträder lugnet utan surrandet på viken och i luften och för andra inträder en väntan på våren.  Egentligen kanske det är bra för gransämjan att sjöflyget är säsongsbetonat för annars kanske vi inte hade så många glada och stödjande grannar som vi faktiskt har. I ett läge där almänflyget i Sverige blir bortjagade från stora och små flygfält känns Hägernäs som en trygg hamn.

SE-LVP togs upp i dag och istället för att stuvas in och vinterförvaras i en lada, vilket annars är det normala, fick den återse sina gamla hjul. Nu står den tillfälligt på Vängsö flygfält i Sörmland i väntan på en ansiktslyftning. Återkommer med just detta projekt.

LVP-3-sm LVP-5-sm