Taby Seaplane Club

Aktuellt

Kommande söndag inget undantag

Kommande Söndag 28/2 blir inget undantag utan vi håller tempot uppe med byggprojektet. Förra helgen började klubbens elektriker inkopplingen av elsystemet och med ytterigare lite insatser är vi snart redo att sätta panel på insidan. Detta betyder också att chansen att påverka vart uttag och elfunktioner skall finnas går mot sitt slut. Kom gärna med synpunkter och förslag innan det är försent.
Ni som inte firar sporlov eller är upptagna med annat är varmt välkommna på söndag med start 09.00

Många meter sladd

elcentralMan kan förundra sig hur mycket sladdar man faktiskt kan behöva dra i en stuga av det mindre formatet. Men många meter är det och än mer lär det bli innan ljuset kan slås på. Utan några större bekymmer har helgens arbetsdagar avverkats och lite mer gips sitter nu uppe och ytterligare ett par hundra meter sladd i vägg och tak. I helgen utgjordes arbetslaget av en överläkare en flygkapten en företagsledare en IT projektchef och en IT säljare. Men det gick ju alldeles utmärkt ändå, och roligt var det. Välkommen till Sveriges roligaste sjöflygklubb.

Viktiga datum framöver är:

Updatering 31 januari

klubbstuga31janIdag söndag 31 januari sattes reglar och första lager innerväggar upp för kontor och WC. Lite fler svag- och starkström-sladdar drogs vilket tog oss ytterligare några steg framåt.

Nästa planerade byggdagar är Söndag 7/2 och 14/2 med start 09.00. Dessa dagar kommer att ägnas åt ytterligare eldragning samt om det inte är allt för kallt även innertaket i tornet.

Nyheter i hus och hemsida

klubbstuga-20100125

På Hägernäsviken regerar för närvarande skidåkare, skidseglare och pimpelfiskare. Med tio minus grader utanför känns sommaren just nu avlägsen.  Så när nu vintern och isläget med tydlighet eliminerat alla chanser till sjöflyg får vi istället bygga vidare på klubbhus och hemsida.

Intresset för det lilla huset vid strandkanten är stort och allt som oftast kommer folk förbi för att bara säga hej, eller undrar vad som pågår. I dagsläget är hela huset, med undantag för tornet isolerat och fuktspärr monterat i tak och vissa väggar. Montering av väggskivor har påbörjats samt uppregling av innerväggar. Dragningen av elrör är näst intill klart. Allt detta hade varit omöjligt under denna korta tid utan en bra uppslutning från klubbens medlemmar som arbetat hårt och generöst bidragit med material. Vi forsätter i samma tempo.

Utveckling av klubbens hemsida pågår kontinuerligt och det finns flera uppslag och nya funktioner i tankarna. Nyligen adderades formulär med epostfunktioner för att enkelt kunna ansöka om medlemskap i klubben. Medlemskap kan sökas i någon av kategorierna Huvudmedlem, BRF medlem eller Stödjande medlem. Mer information om de olika medlemskategorierna finns under menyn Bli Medlem. Vi har också uppdaterat avgiftsstrukturen för 2010 vilka mer speglar det kostnader vi förväntar för verksamheten. Kostnaderna för att flyga klubbens plan är ännu så länge lite svårbedömt då det beror på antalet piloter samt hur försäljningen av LN-TSG fortlöper. Efter stämman den 22 mars hoppas vi veta mer.

Klubbstugan invigd (!)

Nja, festen får vänta för det är en bit kvar men i går höll TSK för första gången styrelsemöte i klubbstugan. Visst vi satt på campingstolar och trälådor och var ackompanjerade av byggfläkten men det fungerade. Stämningen var god och diskussionen konstruktiv. Det känns bra att ha ett eget klubbhus att se fram emot inför kommande säsong. Några nyheter värda att nämna. Vår C206 ligger nu ute till försäljning på pilotmagazinet samt Planecheck. Förslag på avgiftsstuktur inför 2010/2011 finns nu och kommer inom kort att publiceras på hemsidan samt kommuniceras via epost. Datum för 2010 års stämma är preliminärt satt till 22 Mars 2010. 

Söndag 17 Januari träffas vi igen i klubbstugan för en gemensam byggdag, medtag gärna hammare och andra användbara verktyg.

välkomna

Byggdagar

Inled det nya året med att bygga hus! Vi har nu kommit en bra bit på väg och huset är i princip varmbonat. Kvarstår gör delar av taket som inte kan sättas igen förrän eldragningen är klar. Norra väggen skall isoleras med stenull nu när allt flamskyddsmedel är färdigstruket. Nu på lördag den 2 Januari samt Onsdag 6 Januari klockan 09.00 – 15.00 har vi ytterligare byggdagar. Då hoppas vi att taket kan färdigställas och norra väggen mot tankanläggningen isoleras. Blir vi tillräckligt många så kan vi också börja regla upp innerväggarna. Medtag gärna egna verktyg såsom hammare, skruvdragare etc.

Gott Nytt År önskas alla läsare

Byggdag

hammare

Idag var vi ett gäng gubbar som fortsatte bygget av klubbstugan. Taket isolerades och elrör och uttag monterades i tornet. Flamskyddsfärg målades också på norra husgaveln. På onsdag den 30/12 Kl 09.00-15.00 har vi en extra insatt byggdag för de som vill arbeta bort lite av julmaten. Välkommen in i klubbvärmen.

Med sikte framåt

 

twlight-12
Vi närmar oss slutet på 2009 med stormsteg som innebär…. Att vi lämnat ett år bakom oss med reparationer av flygplan och upphandlingar av ett nytt klubbhus. Men vi ser ljuset framför oss med nytt klubbhus, nyrenoverad Cessna 172XP SE-KEU, nya engagerade medlemmar samt fler flygplan vid bryggan.

 Flygplansläget

SE-KEU väntar på en “fuel devider” som skall bytas ut på motorn, den är beställd och kommer vilken dag som helst. Sedan skall planet motorköras ytterligar en gång för att sedan konserveras på nytt innan sjösättning. När detta är gjort skall tekniker göra en slutbesiktning av planet så att vi kan få alla papprena godkända och klara. Cessna 206 LN-TSG är på verkstad i Umeå för Camo certifiering. I och med att den håller på att bli färdig kommer vi också annonsera ut planet till försäljning.

Klubbstugan

JM har i stort sett avslutat sitt arbete med huset i och med slutbesiktning för en vecka sedan. Den 12 December hade vi vår första klubbarbetsdag och 9 personer jobbade med huset, varav en från närliggande bostadsrättsförening. Frugan till denna herre kom med nybakade lussebullar som vi njöt av i vintersolen, härlig stämning. Föreningarna i området har visat stort intresse av att hyra lokalen för möten, fester eller barnkalas. men först måste den bli klar. Vi isolerade väggarna, förberedde ventilation i taket, vi täckte temporärt över betongbaljan bakom huset som även fick bli ett virkesupplag. Vi anslöt proppskåp på insidan av huset så vi är förberedda när Fortum kopplar in elen vilken dag som helst. Vi tog upp uteliggarna på bryggan och säkrade dessa inför vinter mm. Nästa gemensamma byggdag är planerad till 27 December.

Övrigt som har hänt under året

Klubben har driftsatt ett nytt bokningssystem där vi kommer lägga in flygplan samt klubbstugan som bokningsobjekt. Vi kan också i detta system lägga in personliga ekonomiska transaktioner på medlemmarnas konto. Vi har en ny trevlig kassörska som håller koll på oss och vår ekonomi. Hemsidan är omgjord och uppdaterad, det är kul med aktuella händelser. Sjöflygarna från Kungshatt i Mälaren har beslutat sig för att ligga hos oss och vår anläggning och det tycker vi är kul. Dom tar även med sig en betongbrygga på 27 x 3m samt en bränsle tank. Vi har lämnat in bygglov för att göra om bryggsystemet under våren. Förutom klubbens flygplan så kommer det ligga 3st Cessna 185, en Cessna 180 samt en EuroCub ultralätt vid bryggorna. Det börjar likna en riktig Sjöflygklubb.

Avslutningsvis vill Styrelsen i Täby Sjöflygklubb önska all en riktig GOD Jul & ett Gott nytt Flygår, med hopp om samlade krafter för att driva denna verksamhet vidare 2010.

arbetsdag-1    arbetsdag-2