Taby Seaplane Club

Behöver föreningen en möteslokal?

Täby Sjöflygklubb erbjuder bostadsrättsföreningar i Hägernässtrand möjligheten att disponera klubbhuset på Pontongränd 9 för styrelsemöten och liknande sammankomster. Huset inrymmer förutom möteslokal om ca 35 kvm, pentry, dusch/wc samt ett tornrum för mindre möten. Representant för BRF erhåller eget passerkort samt tillgång till internetbaserat bokningssystem. För mer information kontakta oss via ePost till kontakt@tsk.nu.

Pontongränd 7Möteslokal

I Gnesta värnar man om påskkärringen

Foto från Sörmlands läns museum
Foto: Sörmlands läns museum

De flygare som tänkt sig ett besök till Vängsö flygfält i Sörmländska Gnesta över påsken får tänka om. I ambition, får man anta, att värna om kringflygande kärringar på kvastar har Gnesta kommun förbjudit övriga flygrörelser på fältet Långfredag, Påskafton och Påskdagen. Märkligt nog inte på Skärtorsdagen då det enligt sägnen är just då flest kärringar brukar synas. Aldrig sedan fältet öppnades på 30-talet har det varit förbjudet att flyga över just påsken, och några incidenter finns enligt Sörmlands läns museum ej dokumenterade. Gnesta kommun lär dock ha stället sig tvekande till den informationen.

Nu skulle detta kunna vara ett för tidigt publicerat aprilskämt men tyvärr kvarstår faktum att Gnesta kommun stängt fältet under påsken. Om fältstatus tillåter öppnas det för flygplan Annandag påsk.

 

PK Floats återuppstår

PK Floats Inc produktion av aluminiumflottörer har under två års tid legat nere under oklara ägarförhållanden. Nu ser dock framtiden ljus ut och i Januari 2016 beräknas produktionen vara i full gång igen, både av reservdelar och nya flottörer.

PK_logo

PC eller Förlängning

Reglerna angående förlängning eller återupptagande av sjöbehörighet (Sea rating) har förändrats och från 2015 gäller nedanstående regler.

För att förnya sin behörighet SEP kan man antingen göra en s k PC eller en förlängning. För de som har både SEPL och SEPS kan man dra nytta av flygtiden på respektive klass och förlänga dessa samtidigt.

Läs Mer

1/5 andel i SE-LCZ, C185 till salu

Cessna 185F – 1974, sommarbaserad i Hägernäs sjöflyghamn i Täby söker en ny delägare i ett stabilt gäng. Flygplanet är närmast i nyskick efter omfattande upprustning av EASA Part-145 verkstad under vintern 2014/2015 . Upprustningen omfattade bl.a ny motor, nya tanksäckar, nya rutor, komplett omlackering samt rostskyddsbehandling.

Vill du bli en i gänget kontakta Robert Wagner 070-9647637.

lcz_1_small  lcz_2_small

Juni i Jämtlandsfjällen

fjallbild_sm
Flygning i fjällmiljö ställer krav på pilot och material, samt fritt vatten.

I slutet av juni samlades ett par maskiner från Täby Sjöflygklubb vid den vackra Sällsjön strax söder om Åre.
Det var en kurs i fjällflygning som gick av stapeln under ledning av klubbens erfarne flyglärare Christer Lundholm. Vi landade bl.a. vid Anasjön vid Anarisfjällen och fick prova på hur en start på 2500 fots höjd inverkar på startsträckan jämfört med havsytan. …

Flygdagen inställd

Regn och låga moln gör att vi tvingas ställa in dagen öppna hus och flygning.

Flygdag Söndag 14/6

Söndag 14 Juni är alla välkomna till Täby Sjöflygklubb och sjöflyghamnen vid Hägernäs. Kom med flygplan, cykel bil eller till fots. Vi kommer finnas på plats mellan klockan 10-15 och informera om sjöflyg och vår verksamhet samt förhoppningsvis också flyga en del.

För klubbens medlemmar kommer det finnas möjlighet att till självkostnadspris flyga med en sväng över viken. Är du inte medlem idag går det att ordna på plats.

Vi hoppas naturligtvis på bra väder och stor uppslutning. Oavsett om du flyger idag, bor i området eller på annat vis stödjer vår verksamhet är du välkommen till Pontongränd 9.

Vid dåligt väder kan evenemanget komma att ställas in. Se hemsidan för löpande information.

Välkommen