Taby Seaplane Club

Med sikte framåt

 

twlight-12
Vi närmar oss slutet på 2009 med stormsteg som innebär…. Att vi lämnat ett år bakom oss med reparationer av flygplan och upphandlingar av ett nytt klubbhus. Men vi ser ljuset framför oss med nytt klubbhus, nyrenoverad Cessna 172XP SE-KEU, nya engagerade medlemmar samt fler flygplan vid bryggan.

 Flygplansläget

SE-KEU väntar på en “fuel devider” som skall bytas ut på motorn, den är beställd och kommer vilken dag som helst. Sedan skall planet motorköras ytterligar en gång för att sedan konserveras på nytt innan sjösättning. När detta är gjort skall tekniker göra en slutbesiktning av planet så att vi kan få alla papprena godkända och klara. Cessna 206 LN-TSG är på verkstad i Umeå för Camo certifiering. I och med att den håller på att bli färdig kommer vi också annonsera ut planet till försäljning.

Klubbstugan

JM har i stort sett avslutat sitt arbete med huset i och med slutbesiktning för en vecka sedan. Den 12 December hade vi vår första klubbarbetsdag och 9 personer jobbade med huset, varav en från närliggande bostadsrättsförening. Frugan till denna herre kom med nybakade lussebullar som vi njöt av i vintersolen, härlig stämning. Föreningarna i området har visat stort intresse av att hyra lokalen för möten, fester eller barnkalas. men först måste den bli klar. Vi isolerade väggarna, förberedde ventilation i taket, vi täckte temporärt över betongbaljan bakom huset som även fick bli ett virkesupplag. Vi anslöt proppskåp på insidan av huset så vi är förberedda när Fortum kopplar in elen vilken dag som helst. Vi tog upp uteliggarna på bryggan och säkrade dessa inför vinter mm. Nästa gemensamma byggdag är planerad till 27 December.

Övrigt som har hänt under året

Klubben har driftsatt ett nytt bokningssystem där vi kommer lägga in flygplan samt klubbstugan som bokningsobjekt. Vi kan också i detta system lägga in personliga ekonomiska transaktioner på medlemmarnas konto. Vi har en ny trevlig kassörska som håller koll på oss och vår ekonomi. Hemsidan är omgjord och uppdaterad, det är kul med aktuella händelser. Sjöflygarna från Kungshatt i Mälaren har beslutat sig för att ligga hos oss och vår anläggning och det tycker vi är kul. Dom tar även med sig en betongbrygga på 27 x 3m samt en bränsle tank. Vi har lämnat in bygglov för att göra om bryggsystemet under våren. Förutom klubbens flygplan så kommer det ligga 3st Cessna 185, en Cessna 180 samt en EuroCub ultralätt vid bryggorna. Det börjar likna en riktig Sjöflygklubb.

Avslutningsvis vill Styrelsen i Täby Sjöflygklubb önska all en riktig GOD Jul & ett Gott nytt Flygår, med hopp om samlade krafter för att driva denna verksamhet vidare 2010.

arbetsdag-1    arbetsdag-2