Taby Seaplane Club

Aktuellt

Andel i sjöflygplan till salu

Nu finns unik chans att bli andelsägare i SE-LVP – C206U på raka flottörer, med bas här på på i Hägernäs, Täby. Gruppen består totalt av sju (ink. denna andel) andelselägare som delar på underhåll och nyttjar flygplanet för privat bruk. Maskinen är en arbetshäst som är mycket väl omhändertagen och gruppen fonderar för underhåll och/eller byte av delar. Har man ej licens på sjö finns i gruppen även en CRI, som möjliggör skolning på samma kärra till självkostnadspris.

Pris och information lämnas på förfrågan, kontakta Fred Cappelen, 0705309084 eller fred.cappelen@gmail.com.

Årsmöte 2024 – 26 mars 2024

Hej, här kommer en inbjudan till Årsmöte 2024 i Täby Sjöflygklubbs lokaler.

Det vore roligt att se så många sjöflygare som möjligt. Vi tänker bjuda på lite mat och fika.

Pontongränd 9 26 mars 2024

Årsmöte kl 18:30

Mat/fika ca kl 19:15

Avrostning ca 19:45 (Robert Wagner och Björn Andersson drar igenom det senaste inom sjöflyg och säkerhet)

OSA gärna så matinköp kan planeras.

Mvh Jan-Ola Karlsson

Välkommen till Flygdagen 2023

Hjärtligt välkomna till årets flygdag lördagen den 19/8-2023. Medlemmar och stöd-medlemmar är välkomna att komma ner till klubbhuset för en dag fylld av sjöflyg. Tillfället ges att flyga en kort tur med oss, ta en kaffe eller kaka.

Vi håller öppet från 11-16.

Vänligen håll utkik på hemsidan för ev. ändringar i tider beroende på väder.

Välkomna!

Säsongen 2023

Efter en lång vinter är sjöflygsäsongen 2023 äntligen runt hörnet och de första sjöfllygplanen är planerade att sjösättas redan under maj. Nytt för i år är två nya ramper som återfinns mot vattnet, i anslutning till bryggan samt utanför klubbstugan. Dessa ersätter gamla ramper och ska bl.a underlätta för service av flygplan, utbildning, på och avstigning, nödförfaranden m.m. vinsch och knapar är planerade att monteras under kommande veckor.

Som vanligt är besökare, flygintresserade eller ej, varmt välkomna in i klubbstugan för att höra mer om vår verksamhet.

Styrelsen

Täby Sjöflygklubb får ny Hemsida

Som ideel förening sköter ett fåtal individer all adminstration av TSK. Det gäller allt från flygplan, klubbstuga, ekonomi, hemsida. Som många säkerligen märkt var underhållet och därav skicket på den gamla hemsidan mycket dåligt och under en längre tid har det varit i behov för en ny fräsch uppdatering. Vi kan gladeligen nu välkomna er till vår nya hemsida som är anpassad för såväl dator som mobil.

Klubben är fortfarande mycket aktiv och vi ser fram emot att välkomna er igen till säsongen 2022. All information uppdateras löpande på hemsidan framöver och vi ber er därför kika förbi regelbundet för att hålla er uppdaterade.

För feedback kring hemsidan får ni mer än gärna skicka ett mail till webmaster@tsk.nu

Nyexaminerade elever 2020

Vi säger stort grattis till årets tre första nyexaminerade sjöflygpiloter, samtliga med lyckade uppflygningar. Intresset för sjöflyg är fortsatt starkt och våra skickliga lärare ser fram emot att skola in fler elever för sjöbehörighet SEP(S) under 2021.

Är du intresserad av att utöka din behörighet med SEP(S), kontakta skolchef Robert Wagner på utbildning@tsk.nu

Årets flygdag inställd

Styrelsen tog beslutet i går kväll att vi avblåser vår årliga flygdag, tyvärr.

TSK brukar flyga 40-50 personer i våra flygplan och det brukar vara ett populärt inslag i Hägernäs. Det brukar befinna sig 100-150 personer totalt på bryggan, vid flygklubben och på gångvägarna runt klubbstugan. Det är inte hållbart om vi nu tillsammans skall hjälpa till att få bukt på denna pandemi.Det blir svårt att hålla distans på bryggan och runt flygklubben.

Vi sitter i trånga flygplan väldigt nära varandra och vi skiftar passagerare var 15-20 minut, det kan bli 10-12st nya människor per flygplan och timme.

Det blir svårt med sanering av headset etc.

Så vårat beslut i år att vi ställer in med hopp om att se er alla friska nästa år.

Mvh Jan-Ola Karlsson genom Styrelsen