Taby Seaplane Club

Aktuellt

Kallelse till årsmöte

God fortsättning önskar vi på Täby Sjöflygklubb. Tiden springer iväg och sjöflygsäsongen 2019 närmar sig med stormsteg. Samtliga sjöflyg genomgår nu preparering för att sjösättas inom några månader.

I vanlig ordning kallas det även därför till årsmöte:

När: 26 Mars 2019, kl 19.00
Var: Klubbstugan Hägernäs, Pontongränd 9, 18368 Täby.

Till mötet bjuds det på fika. Kallelsen finns bifogad nedan.

TSK

Kallelse TSK årsmöte 2019_03_26_

Ovanligt besök i Hägernäs

Under veckan fick vi ett mycket välkomnat besök av en de Havilland DHC 2 – Beaver i Hägernäs.  En trevlig syn för alla flygentusiaster där ute!

Beavern syns vanligtvis till i den amerikanska terrängen där den flitigt används som ett högpresterande flygplan med goda STOL (short take-off and landing) egenskaper.

Täby Sjöflygklubb bjuder in till två fly-in kvällar

Sjöflygsäsongen är återigen kommen och flygplanen är i full preparering för att sjösättas inom de kommande veckorna.

Vi på Täby Sjöflygklubb vill därför passa på att med glädje bjuda in medlemmar, gästande flygplan och andra intresserade från alla håll och kanter, till två stycken klubbkvällar med fly-in. Grillning och flygsnack utlovas.

Datumen (förutsatt tillåtande väder) är följande:

  1. Onsdag, 30 maj 2018. Från klockan 18 i klubbstugan i Hägernäs.
  2. Onsdag, 13 juni 2018. Från klockan 18 i klubbstugan i Hägernäs.

Vi hoppas att se så många som möjligt på plats under båda tillfällena.

Vid frågor, kontakt@tsk.nu

 

 

Aurora 17

Stora delar av luftrummen i sydöstra Sweden FIR berörs kraftigt av Aurora 17 (militär övning) mellan 18 SEP-27 SEP 2017. Hägernäs ligger beläget inom flygövningsområdet och information bör därför noga granskas och hämtas innan ev. flygning.

Mer information om övningen finns att hitta här. 

TSK

 

Rekorduppslutning på årlig flygdag

Vi vill tacka samtliga som närvarade på flygdagen för en fantastisk dag med rekord-hög närvaro både stora som små. Med fyra flygplan lyckades hela 59 personer varav 8 barn få sig en flygtur som innebar glädje och nöje både för besökare och oss ansvariga.

För oss i TSK betyder stödet mycket och vi tackar samtliga för fortsatt förtroende och engagemang för flygverksamheten i Hägernäs. Bilder från dagen bifogas nedan.