Taby Seaplane Club

Klubb och byggmöte 5/12 kl. 12.00

Styrelsen och byggruppen inbjuder samtliga medlemmar i TSK till information och uppsamlingsmöte kring flygklubbens nya klubbhus i Hägernäs. Lördagen den 5 December med start 12.00 träffas vi i klubbhuset. Kaffe och lussebulle serveras bland byggfläktarna.  Vi är angelägna om största möjliga uppslutning, dels för att förstå dina åsikter och tankar om verksamheten 2010 men också för att se hur vi bäst kan organisera vårt eget arbete som ta vid nu när JM lämnar över. En hög uppslutning och engagemang ökar chanserna att ordningsställa hus och omgivning innan sjösäsongen börjar.

 

Välkomna

 

byggritning

Sjöflygcertifikat 2010

Är du pilot och är intresserad av att börja sjöflyga? Kanske har du tänkt tanken länge men aldrig kommit till skott.

Sjöflyg ger flygandet en ny injektion och utvecklar dig som pilot samtidigt som du får chansen att besöka platser som vanliga piloter sällan ser. Är du också intresserad att komma med i en expansiv klubb i Stockholmsområdet där flygfält och lokaler inte är något problem. Ansök om medlemsskap redan nu och kom först på listan när utbildningen kommer igång till våren. Till din hjälp har vi erfarna flyglärare som till vardags arbetar inom det kommersiella trafikflyget både på land och till sjöss.

Läs mer om utbildningen och kontakta oss via epost info@tsk.nu .

cxn-och-utbildning

Inom kort behövs TSKs mankraft

JM kommer om en inte altför avlägsen framtid ha fullgjort sitt åtagande kring första fasen av klubbstugan och inredningsarbetet vidtar. Detta betyder att resultatet primärt beror på TSKs medlemmar och de insatser vi själva kan göra under vintern och våren. Det är mycket som skall göras och allas hjälp behövs oavsett om du  besitter speciella hantverkskunskaper eller knappast vet hur en hammare ser ut. Det kommer att bli roligt den saken är säker, och alla behövs.

klubbstuga-20091104

TSK i Lokaltidningen

Den 15 oktober skrev Täby Danderyds tidning en positiv artikel om klubben och verksamheten vid Hägernäs.  

Sjöflygklubben har sin bakgrund i F2 och har således funnits i över fyrtio år på klassisk mark. Ett tjugotal meter från där ett tiovåningshus håller på att byggas är en något mindre anläggning under konstruktion. – Det ska bli vår nya bas, säger Jan-Ola Karlsson, inte utan stolthet. Vi har fått hjälp av byggheren JM, men vi kommer att göra det invändiga arbetet själva

artikel-td-tidning

Läs hela artikeln sidan 34

SE-KEU färdig

Nu är klubbens Cessna 172 XP nylackerad och grundligen genomgången. Det tog längre tid än planerat p.g.a att behovet visade sig vara större än först befarat. Men nu är den färdig och kommer att vara först i vattnet 2010.  Klubbens andra flygmaskin LN-TSG sjösattes idag för en flygtur upp till Umeå där service och CAMO certifiering väntar.

se-keu-091014

Taklagsfest!

Festen uteblev men taket ligger på. Inom kort försvinner också sjöutsikten genom nya klubbhuset

klubbstuga-091021

Klubbstugan reglas upp

Idag kom reglarna på plats och konturerna börjar synas. Vi jobbar vidare med finplanering av inomhusdetaljerna och hoppas vara färdiga med det när JM färdigställt ytterväggar och tak.

 

klubbstuga-091016-13klubbstuga-091016-3

Grund och bjälklag

JM har nyligen gjutit fundament för tankanläggningen samt lagt bjälklag för klubbhuset. Under täckningen fins väggsektioner som kommer att resas de närmaste veckorna.

grund-klubbhus