Taby Seaplane Club

Aktuellt

Mycket nytt

Mycket händer i sjöflygviken. Förutom att alla flygplan kommit i sjön och aktiviterna börjat komma igång på alvar är det mycket nytt på gång. Den nya tankanläggningen har precis tagits i drift och inkörning och utbildning av medlemmar pågår för fullt. Högt fokus ligger på säkerhet och miljöhänsyn därför måste alla nya handgrepp tränas in. Bryggorna kommer strax få en ordentlig ansiktslyftning då nya fina och blå kantskydd monteras över gummidäcken. Detta till gläjde för flygplanens pontoner men också för det som dricker morgonkaffet med utsikt över bryggorna. Skolverksamheten är igång med “vårutcheckningar” samt mer formella PC (profficiency checks). Vi tar också emot nya elever som vill lära sig sjöflyg på riktigt.

Vårtecken

Många tecknen syns nu att våren är här. Svanparet som häckar i vassen bredvid klubbstugan är ett.  Föga lät dom sig besväras av ännu en fågel som anlände denna första majdag och intog sin plats vid bryggan. Uppsnyggad under vintern är den nu klar för nya flygturer och elever som önskar lära sig sjöflyga. Med förhoppning om en lång flygsommar.

Lär dig sjöflyga

Har du flygcertifikat och känner att du vill utveckla ditt flygande, prova på en ny dimension och lära dig flyga lite större maskiner. Sjöflyg är fantastisk på många vis. Friheten är total och du kan i princip starta och landa vart du vill så länge vattnet är stort nog. Täby Sjöflygklubb erbjuder f.om säsongen 2012 teoretisk och praktisk utbildning från våra lokaler i Hägernäs. Utbildningen sker på SE-LVP, en nyrenoverad Cessna 206 med 285 hk motor och en maxvikt på 1588 Kg.

Det finns egentligen inget krav på flygerfarenhet utöver gällande PPL  men eftersom sjöflyg stundtals är mer krävande än landflyg rekommenderar vi att man har minst 100 timmars flygtid innan komplettering med sjöbehörighet. Läs mer

 

Ny brygganslutning

Onsdagen den 4 Januari rådde lågtryck och hårda sydostliga vindar. Vattennivån i Värtan steg rekordsnabbt och nådde nästa upp till gångvägen i anslutning till Pontongränd. Vår spång ut till bryggorna flöt iväg och kantrade, den lilla UL rampen för var även den i farozonen. Nu är ordningen återställd och det råder ännu så länge fri passage till bryggorna. Snart kommer också den renoverade gallergrinden tillbaka och då blir det eventuellt lås och bom.

 

2012-01-04
2012-04-04

Tankhus

 

Bygget av klubbens nya tankhus fortskrider, en kapplöpning mot tiden. Mycket återstår och huruvida vi kommer ha bränsle eller inte på plats i Maj beror endast på hur många som kan ställa upp och arbeta. Förutom att bygga själva huskonstruktionen i enlighet med brandsäkerhetskrav skall tanken ställas på plats, nya rörledningar dras fram och ATEX klassade el-komponenter monteras och anslutas. När allt är klart skall sedan hela konstruktionen besiktigas och godkännas. Innan dess ingen soppa. Lördagen bjöd inte på något vidare väder vilket kan vara en orsak till att endast fyra medlemmar trotsade kyla, blåst och snöglopp. Låt oss anta att desto fler kommer vilja tanka till sommaren. Nästa chans blir nu på Onsdag kväll. Tack till Janne, Björn A, Mikael och Henry för lysande insats, och Svenne för bra material.

 

Årsmöte 2012

Täby Sjöflygklubb kommer att hålla årsmöte Onsdagen den 28 Mars med början kl. 19.00. Platsen är klubbstugan i Hägernäs.

DI Debatt: Vräk inte affärsflyget

Näringslivet förlorar en möjlighet till flexibla flygkommunikationer som är en självklarhet i hela övriga Europa, skriver Sven Hagströmer och Per Holknekt med flera……

Swedavias agerande går rakt emot Stockholms läns landstings regionala utvecklingsplan (RUFS 2010) som slår fast att ”… verksamheten på Bromma i huvudsak ska inriktas på att stödja näringslivets utveckling ­genom att dels vara en flygplats för reguljär flygtrafik, dels en flygplats för affärsflyget”. 

Läs hela debattartikeln. 

Swedavia vill vräka affärs- och allmänflyget från Bromma

Nu är det kris! Swedavia, som driver Bromma flygplats, hotar att ta hjälp av Kronofogden för att vräka Stockholms Flygklubb och 10 andra flygverksamheter från Bromma flygplats vid årsskiftet 2011/2012.

I ett brev den 1 november 2011 kräver Swedavia att Stockholms Flygklubb omgående flyttar från Bromma flygplats och det område som klubben har arrenderat, och också tar bort byggnader och inventarier. Swedavia har inte gett flygklubben någon alternativ plats på Bromma för verksamheten. Det betyder att klubben och dess flygplan riskerar att bli hemlösa senast den 1 januari 2012, om inte Swedavias planer stoppas.

Bakgrunden är att Swedavia anser sig behöva utrymmet där Stockholms Flygklubb finns för att kunna genomföra en uppgradering av Bromma Flygplats från 2C till 3C, dvs för att kunna ta emot större och tyngre flygplan än i dag.

Läs mer