Taby Seaplane Club

Generationsväxling på gång?

Young Pilots på besök i Hägernäs
Young Pilots på besök i Hägernäs

Det finns ett stort intresse för sjöflygning också bland den yngre generationen. Det visade sig under lördagen 23 maj när 19 medlemmar ur Young Pilots (YP) gästade flyghamnen i Hägernäs. YP är Frivilliga Flygkårens ungdomssektion och gruppen kom från Stockholmsområdet.

Dagen inleddes med att Christer Leinehed, flyglärare hos TSK, beskrev vad sjöflygning handlar om. Flyg, frihet, natur men också vilka risker som finns och hur man skall agera som ansvarsfull pilot. Efter att en regnskur passerat så fortsatte dagen med de första flygningarna. En Cessna 172 normalt baserad på Värmdö och så SE-LVP (Cessna 206) som finns vid klubbens brygga användes. Piloterna tog var sin grupp av Young Pilots med på en sväng mot Waxholm och tillbaka. Eftersom ingen hade varit på en sjöflygmaskin tidigare så var detta en unik upplevelse. Flera sade efteråt att sjöflyg var något de ville börja med (när de får ekonomin till det).

YP bjöd på grillade hamburgare ner vid stranden vilket var mycket uppskattat av piloter och funktionärer.
Som avslutning tackade Staffan Beck alla och hoppades att Young Pilots kan delta vid andra sjöflygarmöten ute i landet framöver. Också ett stor tack till Staffan som ordnade den mycket uppskattade träffen.